Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on Mar 8, 2018

UTW w oliwnym gaju

UTW w oliwnym gaju

Kolejny wykład na Uniwersytecie Trzeciego Wieku, w środę 7 marca 2018, poświęcony był oliwie, włoskiej tradycji uprawy drzew oliwnych i naturalnego tłoczenia oraz sztuce jej smakowania. Gościem UTW była dziennikarka Urszula Rzepczak, od wielu lat korespondentka telewizyjna z Włoch. Jest ona również pierwszą w Polsce sommelierką oliwy, dlatego w sposób fachowy wyjaśniała słuchaczom po czym poznać dobrą oliwę i jak ją degustować by rozpoznać walory smakowe właściwe różnym odmianom. Uczestnicy spotkania mogli też posmakować świeżej, przywiezionej wprost od producenta, produkowanej naturalną metodą oliwy.

1-IMG_9205 1-IMG_9208 1-IMG_9219 1-IMG_9226

1-IMG_9236 1-IMG_9230 1-IMG_9232

1-IMG_9241