Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on Kwi 3, 2018

Na Uniwersytecie zgodnie z etykietą

Na Uniwersytecie zgodnie z etykietą

Etykieta przy stole – taki „kurs” ukończyli słuchacze Uniwersytetu Trzeciego Wieku podczas przedświątecznego spotkania. Gośćmi UTW byli kucharz Robert Krasuski oraz doświadczony restaurator i kelner Dariusz Grzesiuk. Goście opowiadali między innymi o zgodnym z zasadami etykiety nakrywaniu stołu, o sposobie podawania gościom potraw, o właściwym doborze wina do potraw, czy też o sposobie podawania herbaty. Nie był to tradycyjny wykład, ale prezentacja w praktyce. Słuchacze Uniwersytetu weszli w rolę gości i degustowali potrawy serwowane przez kelnera a przygotowane na potrzeby pokazu przez Roberta Krasuskiego.

Dziękujemy za to pouczające i smaczne spotkanie.

Fot: Ryszard Jazienicki.