Archiwum wydarzeń

Jedzenie przyszłości już tu jest!

  • Nauka
27/04/2023
  • Godzina: 18:00
  • Lokalizacja: Łukasińskiego
  • Grupa wiekowa: Młodzież, Dorośli
  • Cena: Wstęp wolny

Jedzenie przyszłości już tu jest!  Co będziemy jeść? Czy będą to owady?

Czy hodowla owadów to konieczność, czy raczej moda? Czym jest żywność z drukarki? A czym jest żywność paskalizowana? Czy te produkty są już na półkach sklepowych?

 

Na kwietniowym spotkaniu w ramach Zielonkowskiego Uniwersytetu Otwartego przekonamy się o tym, jak zaskakująco może zmienić się sposób żywienia człowieka w nieodległej przyszłości. Poznamy kulisy badań naukowych i dowiemy się o nowinkach w rozwoju przemysłu spożywczego.

 

O prognozach na przyszłość oraz własnych badaniach opowie Radosław Bogusz, doktorant Szkoły Doktorskiej oraz Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie.

 

Uwaga! Wykład z degustacją. Potrawy z pancerzykiem.

 

kiedy: Czwartek 27 kwietnia 2023

godz.: 18:00

gdzie: sala widowiskowa OKiS

 

Wstęp wolny!